کلینیک تخصصی مامایی - شبنم عزیزی

کلینیک تخصصی مامایی - شبنم عزیزی

بارداری و طی دوران حاملگی و در نهایت زایمان امری است طبیعی و زمانی دخالت در آن لازم است که این روند از مسیر طبیعی خارج گردد یا عوارضی بوجود آید که در این شرایط بسته به نوع عارضه، اقدام درمانی مناسب صورت گیرد. آگاهی‌های لازم به خانم باردار نیز توسط ماما داده می‌شود تا در هر موقع از شبانه روز به محض مشاهده یکی از علایم هشدار دهندۀ به پزشک یا مراکز بهدا شتی درمانی مراجعه نماید.با ما همراه باشید تا دوران بارداری کم خطر و خاطره انگیزی داشته باشید.

نظرسنجی سایت

آیا از خدمات سایت راضی هستید؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 76
  • بازدید دیروز : 49
  • بازدید کل : 72163

مراقبت های قبل از بارداری


  • مراقبتهای قبل از بارداری 

قبل از بارداری شامل زمانی است که شما تصمیم به قطع روش پیشگیری از بارداری میکنید و حداقل شامل 3 ماه قبل از باردار شدن است که شما میبایست آزمایشات لازم را انجام دهید و مکمل های لازم را مصرف کنید تا دوران بارداری سالم و بی خطری را تجربه کنید.

قبل از بارداری لازم است که شما برخی عادات اشتباه غذایی و تفریحی خود را اصلاح کنید که شامل پرهیز از استفاده از دخانیات و الکل چه برای شما و چه برای همسرتان میباشد. استفاده از سیگار یا مواد مخدر میتواند بر تخمک ها و اسپرمهای شما اثر داشته و همچنین بر روی رشد جنین شما موثر است.

همچنین اصلاح وضعیت تغذیه ای باعث میشود که دوران بارداری را بهتر تحمل کنید و از کمبود ویتامین های لازم جلوگیری کنید.

داشتن  فعالیت روزانه به شما کمک میکند که تغییرات بدنی دوران بارداری تاثیر زیادی بر جای نگذارد و زایمان راحت تری داشته باشید.

مصرف اسید فولیک ترجیحا 6ماه وحداقل 3 ماه قبل از بارداری میتواند از بروز مشکلات عصبی نخاعی جنین مانند اسپاینابیفیدا جلوگیری کرده و همچنین مصرف آهن میتواند عوارض ناشی از کم خونی را کاهش دهد. در نتیجه اگر قصد باردار شدن دارید مصرف آهن و اسید فولیک به صورت روزانه یک عدد فراموش نشود.

انجام آزمایشاتی مانند آزمایش خون شامل هموگلوبین، تعداد پلاکت،گروه خونی و...آزمایشات کبدی، آزمایش تیروئیدو... میباشد. که در صورت داشتن مشکل بهتر است قبل از اقدام به بارداری به درمان آنها بپردازید.

انجام سونوگرافی رحم و ضمائم به شما کمک میکند که از سالم بودن رحم و تخمدان های خود اطمینان حاصل نمایید و تا حدودی از بروز مشکلاتی که باعث سقط جنین میشوند جلوگیری کنید.

با انجام موارد ساده میتوانید از پیش آمدن مشکلات جبران ناپذیر برای خود و جنینتان جلوگیری کنید.

 

 

 

مراقبت های قبل از بارداری
انتشار : ۸ بهمن ۱۴۰۰

مراقبت های سه ماهه اول بارداری


مراقبت های سه ماهه اول بارداری

در سه ماهه اول بارداری لازم است که بلافاصله بعد از اطمینان از بارداری خود به بهداشت مراجعه و برای تشکیل پرونده اقدام نمایید.اگر تست بارداری یا بیبی چک انجام داده اید برای تایید بارداری حتما آزمایش B HCG انجام دهید. اولین سونوگرافی بارداری در هفته 6و7 بارداری میباشد که برای دیدن ساک حاملگی است که سونوگرافی ترنس واژینال دقیقتر و زودتر از سونوگرافی شکمی بارداری شما را نشان میدهد.

اگر بارداری بدون برنامه ی قبلی میباشد بلافاصله بعد از تایید بارداری شروع به مصرف اسید فولیک و آهن نمایید و آزمایشات لازمه را انجام دهید.

آزمایشات

آزمایش غربالگری در هفته 11 تا 14 میباشد که همراه با سونوگرافی NT میباشد که احتمال سه سندرم جنینی را به صورت درصد نشان میدهد و در صورت های ریسک بودن به شما این امکان را میدهد که قبل از هفته 20 بارداری جنین دارای مشکل ژنتیکی را به صورت قانونی سقط نمایید.

اگر غربالگری نوبت اول شما نرمال و بدون مشکل میباشد می توانید غربالگری نوبت دوم را که در هفته 15 تا17 میباشد را انجام ندهید ولی در صورتی که غربالگری نوبت اول شما ریسک متوسط یا های ریسک گزارش شده است حتما با نظر پزشک متخصص خود غربالگری نوبت دوم و در صورت لزوم آمنیوسنتز را انجام دهید.

علائم و نشانه ها

شامل:

  • تهوع و استفراغ (ویار بارداری)
  • ورم و حساسیت سینه ها
  • یبوست
  • ریفلاکس معده
  • خستگی و ضعف
  • لک بینی
  • افزایش ترشحات واژینال 

مراقبت های سه ماهه اول بارداری
انتشار : ۲۳ بهمن ۱۴۰۰

محاسبه سن حاملگی


محاسبه ی سن حاملگی

بسیاری از خانم های باردار وقتی به مطب مراجعه میکنند از ما میپرسند که چند ماهه باردارم؟

سن حاملگی را بر اساس هفته های بارداری تقسیم بندی میکنند که به دو روش قابل محاسبه میباشد.

بر اساس LMP

LMP مخفف شده ی اولین روز آخرین قاعدگی میباشد که دقیق ترین روش محاسبه ی سن بارداری میباشد.سعی کنید قبل از بارداری تاریخ اولین روز پریودی خود را یادداشت کنید تا در صورت بارداری آن را به خاطر داشته باشید.اگر LMP خود را به یاد دارید با اضافه کردن روز های سپری شده سن بارداری بدست خواهد آمد. به طور مثال اگر LMP شما تاریخ 1400/10/1 میباشد تا امروز که تاریخ 1400/11/23 میباشد. 

ماه دی 29 روز مانده تا آخر ماه به علاوه ی ماه بهمن 23 روز سپری شده که جمعا 52 روز میباشد که تقسیم بر 7 میکنیم  عدد  بدست آمده  تعداد هفته ها میباشدو عددی که باقیمانده است تعداد روز میباشد. یعنی بارداری شما 7 هفته و 3 روز میباشد.

بر اساس سونوگرافی

بر اساس سونوگرافی از سونوگرافی سه ماهه اول و ترجیحا زیر 12 هفته استفاده خواهد شد که مانند روش قبل میباشد با این تفاوت که در آخر اعداد بدست آمده به هفته و روز سونوگرافی افزوده خواهد شد.  بر طبق مثال قبلی اگر در تاریخ 1400/10/1 سونوگرافی شما 7 هفته و 2 روز را نشان داده است به علاوه ی 7 هفته و 3 روز میکنیم یعنی بارداری شما 14 هفته و 5 روز میباشد.

محاسبه تاریخ زایمان

برای محاسبه EDD یا تاریخ زایمان عدد 7 را به تعداد روزهای LMP اضافه میکنیم و تعداد 3 ماه را از ماه های LMP کم میکنیم و یکسال هم به سال اضافه میکنیم.بر طبق مثال اول در صورتی که LMP شما 1400/10/1 باشد تاریخ زایمان 1401/7/8 خواهد بود. 

 

محاسبه سن حاملگی
انتشار : ۲۳ بهمن ۱۴۰۰

آذربایجان غربی، مهاباد، مجتمع تجاری و اداری نور، واحد 341، شتابدهنده کسبوکار کارما

هدف ما دوران بارداری ساده تر، تولد نوزادی سالم و مادری سالم‌تر می‌باشد. بدین منظور، در این سایت مطابلب مرتبط با معاینات به منظور بررسی سلامت جنین و مادر گذاشته می‌شود.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما